GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 51 to 75

51.  Choose the appropriate stem word with which The Suffix "Ship" can combine.
Answer: A.   Craftsman
52.  Fill up the gap with a suitable article
________ early bird catches the worm.
Answer: B.   The early bird
53.  Pick out the sentence with the wrong usage of verb
Answer: D.   Two and two make four
54.  Complete the following using the suitable form of passive voice
A wide variety of liquids ________ in chemical plants.
Answer: B.   are used
55.  What is the function of the word "waiting" in the following sentence?
He Kept me Waiting.
Answer: D.   Present participle
56.  Identify the correct sentence for the pattern SVCA
Answer: B.   He became a doctor at last
57.  Identify the correct sentence for the pattern S V IO DO A?
Answer: A.   She prepared me coffee quickly
58.  Pick out the incorrect sentence from the following
Answer: D.   He carried a lot of luggages to Delhi
59.  Identify the following sentence "Acquire Knowledge which will be useful to you in later life"
Answer: C.   Complex
60.  Identify the sentence which is in the Positive degree
Answer: B.   His statement is a very super fluous one
61.  Choose the correct blended word for the following.
Helicopter + Airport
Answer: B.   Heliport
62.  Form a new word by blending the words
"International + Police"
Answer: C.   Interpol
63.  "Dust thou art, to dust returnest" This allusion is taken from ________ book.
Answer: C.   The Bible
64.  The figure of speech used in the following poetic line,
"O Ye Wheels" from the poem "The Cry of the Children" of Elizabeth Barrett Browning is
Answer: C.   Personification
65.  "...... My man hood is cast in the flood of remembrance"
The figure of speech in this line is ________
Answer: A.   Metaphor
66.  "And, what is more, you'll be a man, My son"
The above lines are from the poem
Answer: D.   Manliness
67.  "Like gnomes that hid us from the moon"
The word "gnomes" means
Answer: D.   Dwarfs
68.  "Now drops that gloated on the pool like pearls and now a silver blade"
The above lines are taken from
Answer: D.   Going for water
69.  "Ready to run to hiding new with laughter when she found us soon".
The above lines are taken from
Answer: A.   Going for water
70.  ________ was the star student of Perkins school for the visually impaired children in America
Answer: A.   Anne Sullivan
71.  "The story of My Life" is the autobiography of
Answer: D.   Helen Keller
72.  William Shakespeare married Anne Hathaway in the year
Answer: C.   1582
73.  On Reading Oscar Wilde's "The selfish Giant" We find that the school children used to go and play ________ in the giant's garden
Answer: A.   Every afternoon
74.  Which one of the following is the short story collection of 'Oscarwilde'
Answer: A.   The Happy Prince
75.  In Oscar Wilde's "The Selfish Giant", The dead body of the Giant is covered with
Answer: B.   White blossoms
;