GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  Name the goddess that is worshipped in the travelogue "To the land of snow"?
Answer: B.   Nanda Devi
77.  Choose the American English word for 'Pavement'
Answer: B.   Sidewalk
78.  In American English the word 'POST' means
Answer: B.   Mail
79.  Name the poet who wrote the poem "On Killing a Tree".
Answer: C.   Dr. Gieve Patel
80.  Match Column A with Column B
Column A Column B
(a) Walt Whitman 1. American Poet
(b) H.W. Longfellow 2. Poet in Kannada
(c) Annie Louisa Walker 3. Long Islander
(d) V.K. Gokak 4. Mrs. Harry Coghill
Answer: C.   3 1 4 2
81.  In which country the story "Two Friends' took place?
Answer: A.   France
82.  Mr. Loisel is working in the office of the Board of ________.
Answer: A.   Education
83.  Rowther was promoted as ________ in "Reflowering".
Answer: D.   Manager
84.  ________ is the leader of gang in "Holiday".
Answer: A.   Phatik Chakarabarthi
85.  Phatik's uncle name was ________ in "Holiday".
Answer: C.   Bishvambar
86.  "Success does not mean the absence of failures
It means winning the war, not every battle"
It is a famous quote of
Answer: C.   Edwin C. Bliss
87.  "We are not advocating Xenophobia nor isolation"
Who says these words?
Answer: B.   A.P.J. Abdul Kalam
88.  "As Caesar loved me, I weep for him" these are the words quoted by
Answer: C.   Brutus
89.  "Envy is ignorance and imitation is suicide".
It is a message from
Answer: B.   Emerson
90.  Match the Column A the author with the Column B of the title.
Column-A Column-B
(a) Dr. Arignar Annadurai 1. The queen of boxing
(b) Khushwant Singh 2. Forgetting
(c) M.C. Mary Kom 3. The portrait of a lady.
(d) Robert Lynd 4. Convocation address
Answer: B.   4 3 1 2
91.  At last Ivan thought to hang himself on first ________ tree.
Answer: C.   Aspen
92.  On hearing the result, Masha dropped
Answer: D.   the newspaper
93.  The Giant's final journey was to
Answer: A.   Paradise
94.  What is the theme observed in the poem 'migrant bird'?
Answer: A.   universal brotherhood and unrestricted freedom
95.  What is the theme observed in the literary work mentioned here in the bracket (snake)?
Answer: B.   hospitality to animals
96.  "Again, it was in my subconscious mind that I wanted to play for India". Who said?
Answer: A.   Kris Srikkanth
97.  Match the poems under Column A with the poets under Column B and select the correct code:
Column A Column B
(a) Off to Outer Space Tomorrow Morning 1. Douglas Mallock
(b) Sonnet-116 2. Norman Nicholson
(c) Be the Best 3. Lewis Caroll
(d) Is Life But a Dream 4. William Shakespeare
Answer: B.   2 4 1 3
98.  Who among the Indian writers was credited to have established an educational institution which is now called by the name Viswabharati University?
Answer: C.   Rabindranath Tagore
99.  Who among the following has flavoured with sentimental preachment in his poems?
Answer: C.   H.W. Longfellow
100.  Thomas Hardy sets many of his novels in the background of
Answer: A.   Wessex
;