GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

TNPSC Group 1 2021 Preliminary Examination

General Studies Questions 76 to 100

76.  In 1916 'South Indian People's Association' was renamed as
Answer: C.   Justice Party
77.  Which political Association became known as Justice Party?
Answer: C.   South Indian Liberation Front
78.  Who first introduced Cartoons picture in Tamil Magazine?
Answer: C.   C. Subrahmanya Bharathi
79.  Which of the following idea does not fall within Thanthai Periyar's definition of Civilization?
Answer: A.   Accepting every religion
80.  Who started the journal namely 'Dravida Pandithan'?
Answer: A.   D. John Rathinam
81.  Name the women leader who participated in the Neil statue satyagraha in Tamilnadu in 1927 -
Answer: B.   Padmasani Ammal
82.  Which one of the following statements is/are correct regarding Chenbagaraman pillai?
1. He hailed from Kanyakumari dist. of Travengore State.
2. He started Bharatha Matha Valibar Sangam
3. He married Laxmibai of Indian National Army in 1931.
4. He joined the German Army and fight against the English in I world war.
Answer: D.   1,2,3,4 are correct
83.  Which Woman freedom fighter participated in the Madras salt satyagraha?
Answer: C.   Selvi Durgabai
84.  Which one of the factors responsible for the South Indian Rebellion
(i) Company Reforms in the palayam
(ii) Economic exploitation and heavy taxation of the company
(iii) Famine in 1798
(iv) Frequent wars of the company
Answer: D.   (i), (ii), (iii), (iv)
85.  “___________, ___________, ___________ these three for aye to rulers of the land belong”. In the above Thirukural the word “These three” means
Answer: C.   Sleepless promtitude, knowledge, decision making
86.  Whom does Valluvar call a fool, though he is learned and scholarly?
Answer: B.   One who does not get along with the society
87.  “___________ These four a light of dreaded kings reveal” What are the four virtues of a King according to Thiruvalluvar?
Answer: C.   Beneficience, Benevolence, Rectitude and care for his people
88.  What does the following Thirukkural reiterate? “Who with deceitful mind in false way walks of covert sin, The five-fold elements his frame compose, deride within” (“Vanja manathan Paditrolukkam Boothangal Aainthum agathe nagum”)
Answer: C.   False behaviour
89.  What are the facts related to Hand Sanitizers?
(a) most of them are acid based and not alcohol based.
(b) they are flammable.
(c) they are effective against spores.
(d) it is correct to nicely wipe off hand sanitizer from the hands before it has dried.
Answer: B.   (b) only
90.  How does Thiruvalluvar guide us to overcome trouble?
Answer: C.   Giving trouble to the trouble
91.  “___________ Irandum Thangaa Viyanulagam Vaanam Vazhangadhu enin” (Though the wide world lease ___________ and If heaven its watery treasures cases to dispense) What are the two good deeds that will not happen according to this kural?
Answer: B.   Gifts, Austerities (Dhaanam, Thavam)
92.  What are the symptoms of COVID-19?
(a) Fever, dry cough, fatigue
(b) Loss of taste
(c) Sore throat
(d) Breathing difficulties
Answer: D.   (a), (b), (c) and (d)
93.  Pick out the effect that is not related to the impacts of Earthquake.
Answer: D.   Depression zone formation
94.  Whom does Valluvar refer to as blocks in the kural “Arampolun koormaiyar renu marampolvar” (“Though sharp their wit as file, as blocks they must remain..”)?
Answer: B.   Those who are void of humane courtesy
95.  According to Thiruvalluvar 'what is friendship with the good' compared to?
Answer: B.   Having books that give perpetual delight
96.  The saying “Thirukkural” has a balanced religious quality is because
1. People from all religions say that it belongs to them
2. Because people who say there is God and people who say there is no God accept it whole heartedly
3. It is beyond Type, caste, religion, class
4. Because it writes about ethics and knowledge needed for human race.
Answer: D.   All the above are right
97.  Who is the author of the novel 'Manalveedu'?
Answer: A.   Anuthama
98.  Which of the following book received Sahitya Academic Award written by Melanmai Ponnusamy?
Answer: A.   Minsarapoo
99.  Who wrote the poem that has this as the opening lines - Anbu Sivam irandenbar arivilar?
Answer: D.   Thirumoolar
100.  Which of the following epic describes the significance of Thamizhar's music?
Answer: A.   Silappathigaram
;