GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 26 to 50

26.  The lesson "His First Flight" is about a
Answer: B.   Seagull
27.  The first book of Helen Keller was translated into how many languages?
Answer: D.   50
28.  Assertion [A] : At Bangkok Conference A34 point resolution was passed.
Reason [R] : Indian National Army was made subordinate to the Indian Independence League.
Answer: C.   [A] True, [R] True and [R] is the correct explanation for [A]
29.  'The Discovery of India' is written by Nehru in the prison of
Answer: D.   Ahmednagar Fort Prison
30.  Nehru's "Glimpses of World History" is a collection of _______________ letters.
Answer: A.   196
31.  Mahatma Gandhiji was inspired and influenced by
Answer: B.   John Ruskin's "Unto this Last"
32.  Which two words blend together to form the new word vitamin?
Answer: C.   Vital + amine
33.  Choose the correct sentence from the following
Answer: C.   My son is fond of music
34.  "Oh, no, no", said the little fly.

What figure of speech is used here?
Answer: D.   Repetition
35.  Identify the correct simple sentence:
Answer: B.   He confessed his guilt
36.  Select the simple sentence from the following sentence:
Answer: B.   Due to heavy downpour the match was cancelled.
37.  Which among the given options is the correct one?
Answer: A.   Either Rhyan or his sisters have to be invited.
38.  Find out the blended form of Breakfast + Lunch.
Answer: D.   Brunch
39.  Which part of the given sentence is wrong?

I saw an helicopter fly above the lake
Answer: A.   An helicopter
40.  Fill in the blank with suitable gerund.

He asked me in _______________ this form.
Answer: A.   Filling
41.  Choose the correct synonym for the underlined word from the option given below:
He was the spoilt child of Affluent parents.
Answer: D.   wealthy
42.  Choose the correct meaning for the phrase
"Look After"
Answer: D.   Take care of
43.  Fill in the blanks with the correct tense form of the verb from the options given below.

In two years' Time I _______________ (earn) my degree.
Answer: B.   Shall have earned
44.  Fill in the blank with the suitable preposition from the options given below.

The Government built a bridge _______________ the river.
Answer: C.   Across
45.  Fill in the blank with the suitable article.

The hour is _______________ unit of time.
Answer: C.   A
46.  "If one should come too close to earth
The atmosphere will Shake,
With shockwave reaching to the ground
Causing the land to quake".

Mention the rhyme scheme of the stanza.
Answer: C.   abcb
47.  Choose the correct synonyms for the underlined word
Ramayya's heart was in a Flutter
Answer: B.   Flab
48.  Find out the correct meaning of the underlined word.
He loved to tear food that way, scraping his beak now and again to Whet it.
Answer: B.   To sharpen
49.  Choose the correct meaning of the phrase

Cast Down
Answer: B.   Dejected
50.  Match the following:
Column A Column 8
(a) garb 1. act of helping
(b) plaintive 2. moving slowly
(c) ministrations 3. sounding sad
(d) languid 4. clothes
Answer: B.   4 3 1 2
;