GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  The African National Congress (ANC) was founded in 1912 to oppose
Answer: D.   All the above
77.  Who was the Governor General of India who wanted to Annex Jhansi under the policy of lapse?
Answer: C.   Lord Dalhousie
78.  Dr. Salim Ali was introduced to the serious study of birds by
Answer: A.   W.S. Millard
79.  Kalpana Chawla died on
Answer: C.   Feb 1, 2003, Space Shuttle Columbia Disaster
80.  The British English word Mobile Phone in American English is called
Choose the right option
Answer: B.   Cell Phone
81.  The Dialogue is too long.
Replace the underlined word with it's American.
Answer: B.   Dialog
82.  Pick the compound word that is not a combination of verb + noun
Answer: C.   Motor cycle
83.  Match the patterns given under Column A with the compound words under Column B and select the answer from codes given below.
Column A Column 8
(a) Gerund + Noun 1. Sunset
(b) Noun + Verb 2. Worksheet
(c) Verb + Noun 3. Upstairs
(d) c+ Noun 4. Bleaching powder
Answer: D.   4 1 2 3
84.  Which one of the following is incorrect?
Answer: A.   Furnitures
85.  Choose the correct meaning of the phrase

Given to
Answer: B.   Accustomed to
86.  Complete the sentence choosing an option from those given below :

I saw _______________ one rupee coin lying on the ground.
Answer: C.   a
87.  Select the correct sentence:
Answer: B.   The ship with it's crew is sailing good.
88.  Fill in the blank with correct option to complete the sentence :

The clerk who _______________ (serve) in police department for Thirty Years, retired from service yesterday.
Answer: C.   had served
89.  Choose the correct Antonym for the underlined word from the options given:
She shouted intuitively
Answer: A.   Apparant
90.  Identify the pattern of the following sentence.

Venu grew tired after the match.
Answer: D.   SVCA
91.  State which statement is correct
I gave Rosy a pen.
In the pattern of the sentence,
Answer: B.   "Rosy" is the Indirect object
92.  Fill in the blank with suitable Gerund form of the verb
_______________ seemed foolish when decisive action was required.
Answer: B.   Waiting
93.  Fill in the blank with the correct tense form of the verb from the options given below.
The Doctor _______________ the operation tomorrow.
Answer: B.   Will perform
94.  Choose the correct question tag from the list given below.
Lets go home _______________ ?
Answer: B.   Shall we
95.  Choose the correct question tag from the options given below.
Gopi isn't our guide _______________ ?
Answer: A.   Is he?
96.  Fill in the blank with the suitable preposition.

He was born _______________ 1960.
Answer: A.   In
97.  'A thing of beauty is a joy forever'

The above line is written by
Answer: A.   John Keats
98.  Remember, no men are strange, no countries foreign
Beneath all uniforms, a single body breathes
...
Of air that is everywhere our own,
Remember, no men are foreign, no countries strange.

What literary device is used here?
Answer: B.   Repetition
99.  Choose the correct Antonym for the underlined word from the options given
Lessons repeated in Unison
Answer: D.   Disunity
100.  Match the words with correct antonyms
Column A Column a
(a) Initiate 1. Sorrow
(b) Delight 2. Measurable
(c) Unkempt 3. Conclude
(d) Infinite 4. Clean
Answer: D.   3 1 4 2
;