GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  In Julius Caesar, Antony says,
"For Brutus is an honourable man".
— Here the tone of Antony is one of
Answer: B.   Irony
77.  Who was the first senator to stab Caesar?
Answer: C.   Casca
78.  Paulnack was the director of the music division at___________
Answer: A.   The Boston Conservatory
79.  Which one of the following statements is not related to the lesson "Music - The Hope Raiser"?
Answer: C.   Music is a luxury and lavish thing
80.  ___________ composed the German Requiem.
Answer: B.   Johannes Brahms
81.  Who wrote the following motivational poem, "You can't be that, No, You can't be that"?
Answer: C.   Brian Patten
82.  "Good luck is round the corner". What does this line suggest in the poem "Keep your spirits High"?
Answer: C.   Be positive and optimistic in all your attitudes
83.  What is the name of the porter who accompanied Ahtushi Deshpande?
Answer: A.   Laxmi
84.  "A dominant landmark of the north-eastern outskirts of Madurai is Yaanai Malai"
Choose the inappropriate statement from the following
Answer: C.   Madurai is the landmark of Yaanai malai
85.  Match the following British/American expressions in Column A with Column B and select the correct answer from the options given below
Column A Column B
(a) trash 1. faucet
(b) cookie 2. candy
(c) sweets 3. rubbish
(d) tap 4. biscuit
Answer: A.   3 4 2 1
86.  'Car park' in British English is ___________ in American English.
Answer: D.   Parking lot
87.  Find out the British English equivalent of "fall"
Answer: D.   Autumn
88.  "The present seems all dreary
The future very grim."
The underlined words mean ___________ and ___________ respectively.
Answer: C.   boring and sad
89.  Match the poems under Column 'A' with the authors under Column 'B' and select the correct code.
Column A Column B
(a) A Psalm of Life 1. Lewis Carroll
(b) Is Life But a Dream 2. H.W. Longfellow
(c) Going for water 3. Kamala Das
(d) Punishment in Kindergarten 4. Robert Frost
Answer: D.   2 1 4 3
90.  Which of the following is not a poem?
Answer: D.   Flying with the moon on their wings
91.  Which of the following is a short story?
Answer: B.   The Tears of the Desert
92.  Pangolin figures in
Answer: A.   The Anteater and the Dassie
93.  Who uttered the line "I craved the law" in "The Merchant of Venice"?
Answer: B.   Shylock
94.  Match the following:
Column A Column B
(a) Randall Jarell 1. The Neem Tree
(b) Indira Ananthakrishnan 2. Nobel Prize
(c) Tagore 3. Bombay
(d) Rudyard Kipling 4. Bat
Answer: A.   4 1 2 3
95.  Mohiniyattam is a classical dance form from
Answer: A.   Kerala
96.  Which of the following works is not a poem?
Answer: C.   Swept Away
97.  Choose the correct answer from the options given below :
"There was never mystery
But 'tis figured in the flowers,
Was never secret history
But birds tell it in the bowers".
These lines are taken from the poem
Answer: C.   The Apology
98.  Mr. Pneumonia figures in ___________
Answer: A.   The Last Leaf
99.  What is the title of H.W. Longfellow's volume of poems which included "A Psalm of Life"?
Answer: D.   Voices of the Night
100.  Match the following:
Quote/Line Author/Character
(a) "I was born a farmer" 1. Kamala Surayya
(b) "Nations are built by the imagination and untiring enthusiastic efforts of generations" 2. Kesavan Nair
(c) ..... You cannot believe darling, can you that I lived in such a house 3. AP.J. Abdul Kalam
(d) "Into that heaven of freedom, My Father let my country awake" 4. Rabindranath Tagore
Answer: B.   2 3 1 4
;