GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  In Oscar Wilde's 'The Selfish Giant', the giant returned to his castle after seven years because
Answer: B.   his business with his friend was over
77.  "As in the concentration camp and the evening of 9/11, the artistes are the ones who might be able to help us with our internal, invisible lives".
Which are the two countries associated with concentration camp and 9/11 tragedy respectively?
Choose the right option from the following :
Answer: C.   Germany and America
78.  At high school Paulnack scored good grades in_________
Answer: A.   Science and Maths
79.  The first Asian composer to score a symphony for the Royal Philharmonic Orchestra is_________
Answer: D.   Ilaiyaraaja
80.  'I'm not going to be a scientist
Or some one who reads the news on TV.
No, a million birds will fly through me.
I'm going to be a tree'
What does the poet want to become when he/she grows up?
Choose the best option from the following :
Answer: D.   Part of nature
81.  In the lesson "Yaanai Malai", the lesson-writer Manohar Devadoss says, "Sometimes landscapes can speak to us". This expression is purely
Answer: C.   a subjective impression
82.  Mahema, the wife of the lesson-writer, Manohar Devadoss, was suffering from the disease
Answer: A.   Paralysis
83.  American English equivalent for 'puncture' is _________
Answer: C.   blow-out
84.  'Window shade' in American English is _________ in British English.
Answer: C.   blind
85.  Identify the incorrect pair of British English and American English expressions
Answer: A.   bonnet - cover
86.  The line "A slender tinkling fall that made" contains _________
Answer: B.   Onomatopoeia
87.  'Dust thou art, to dust returnest,
Was not spoken of the soul'.
Which of the following options best explains the above lines?
Answer: C.   The question of mortality does not apply to soul
88.  Steady throb
Then staccato rhythm
Harmonic cacophony to oblivious ears.
What is the meaning of the underlined word?
Answer: C.   Melodious but noisy music
89.  What was the title given to the Maratha Ruler?
Answer: C.   Mir Alam
90.  The poet, Khalil Gibran was born in _________
Fill in the blank by choosing the right option given below.
Answer: B.   Lebanon
91.  When do we celebrate World Environment Day?
Answer: C.   5th June
92.  We believe that as a nation and as people we need to shed our cynicism and initiate concrete action to realise the second vision.
Choose the correct synonym for the underlined word.
Answer: D.   begin
93.  Choose the correct answer from the options given below :
'Who is here so base that would be a bondman'
These words are spoken by
Answer: A.   Brutus
94.  In which of the following state is Ottan Koothu performed?
Answer: C.   Kerala
95.  In which of the following does Ivan Dmitritch appear?
Answer: C.   The Lottery Ticket
96.  Match the following:
Story Character
(a) Two Friends 1. Mr. Nuttel
(b) The Open Window 2. Colonel Dumoulin
(c) The Last Leaf 3. Ivan Dmitritch
(d) The Lottery Ticket 4. Behrman
Answer: B.   2 1 4 3
97.  "A Psalm of Life" appeared in the collection of poems titled _________
Answer: D.   Voices of the Night (1839)
98.  Choose the work which is not written by Pearl S Buck.
Answer: D.   Pygmalion
99.  In Julius Caesar; Antony says,
"The evil that men do lives after them;
The good is oft interred with their bones;"
This means
Answer: B.   The evil that men do is remembered after their death
100.  "Honesty and Truth are interrelated.
Honesty is basically an expression of truth".
This is said by _________
Answer: A.   Kiran Bedi
;