GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 26 to 50

26.  "Elephant Rides are for the Royals. Forget this Dream" - Who said this to Rani of Jhansi?
Answer: B.   Moropant Tambe
27.  What was the name of the system that Nelson Mandela fought against?
Answer: B.   Apartheid
28.  Abraham Lincoln Proclaimed the abolition of slavery on
Answer: B.   January 1, 1863
29.  Match the words with their phrases:
Words Phrases
(a) Friendly relationship 1. ran out
(b) Meet by chance 2. get along with
(c) Use completely 3. go away
(d) Leave from, the place 4. come across
Answer: C.   2 4 3 1
30.  Choose the correct synonym for the underlined word:
Fill all the bowls, tubs, pails and pitchers with fresh water.
Answer: B.   jugs
31.  Choose the correct 'Synonym' by matching Column A and B:
Column A Column B
(a) Affluent 1. Widen
(b) Dilate 2. Spire
(c) Smacks 3. Wealthy
(d) Summit 4. Drive
Answer: C.   3 1 4 2
32.  Add a prefix to the word 'Natural' to complete the sentence.
His job is to investigate __________ natural phenomena.
Answer: C.   super
33.  Fill in the blanks with suitable article.
India is __________ largest democracy in the world.
Answer: B.   the
34.  Identify the correct preposition from the options given below.
I will have finished this essay __________ Friday.
Answer: D.   by
35.  Choose the correct question tag :
This is the bus that I have to travel, __________?
Answer: D.   isn't it?
36.  Select the suitable tag.
He lives in Europe, __________?
Answer: D.   doesn't he?
37.  Match the Non-finite verb correctly:
Column A Column B
(a) Walking is healthy habit 1. Infinitive
(b) I like to walk early in the morning 2. Present Participle
(c) Having walked a long distance I felt tired 3. Gerunds
(d) These are my walking shoes 4. Past Participle
Answer: B.   3 1 4 2
38.  Identify the sentence pattern of the following sentence.
I painted the car blue.
Answer: A.   SVOC
39.  Identify the sentence pattern of the following sentence.
In 1998, Frank moved to London
Answer: A.   ASVA
40.  They rejoined the group as Sarah passed out __________ and coffee.
Answer: C.   dessert
41.  Select the grammatically correct sentence :
(a) My son is fond of music
(b) My son is fond to music
(c) My son is fond in music
(d) My son is fond with music
Answer: D.   Only (a) is correct
42.  Which of the following is a noun?
Answer: C.   Sun
43.  A __________ of birds were flying on the sky.
Answer: C.   flock of
44.  Identify which is the correct singular word and select the answer from the codes given below.
(a) Crises
(b) Media
Answer: D.   Both (a) and (b) are plural word
45.  Foreign + Exchange =
Find the blended word.
Answer: D.   Forex
46.  Which two words blend together to form the new word 'Camcorder'?
Answer: B.   Camera + recorder
47.  Which of the following is correct for?
Overcoat
Answer: D.   Preposition + Noun
48.  Identify the compound word that is:
Gerund + Noun
Answer: C.   Bleaching powder
49.  Replace the underlined word with its American word:
We should use the Bin for the garbage.
Answer: B.   Trash Can
50.  And I Sunned it with smiles

Identify the alliteration in the given line.
Answer: C.   Sunned - smile
;