GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 26 to 50

26.  Select the correct option to complete the sentence :
Jane left Bangalore after her studies. She found it difficult to get a job.
Jane would have found a new job .........................
Answer: B.   if she had stayed in Bangalore
27.  Select the correct sentence from the following :
Answer: B.   He is one of the talkative boys in the class.
28.  Select the correct sentence from the following :
Answer: B.   One of these cycles is defective
29.  Which one of the following is a correct sentence ?
Answer: D.   This is the longest lesson in this book
30.  Which one of the following is a correct sentence ?
Answer: C.   Ramu is taller than Somu.
31.  Which one of the following has the correct gerund form ?
Answer: D.   I remember reading about the earthquake in the papers
32.  Which one of the following is a correct sentence ?
Answer: C.   Kindness is the noblest of all virtues.
33.  Fill in the blank with suitable gerund :
........................ on the grass is forbidden.
Answer: B.   Walking
34.  Fill in the blank with suitable infinitive :
I am not afraid ........................ the truth.
Answer: D.   to speak
35.  Find out the correct Passive Form for the italicized word / words :
He will do it.
Answer: C.   will be done
36.  Find out the Active voice from the options :
Answer: C.   Let the children play in the garden.
37.  Identify the tense form :
He has just gone out
Answer: B.   Present Perfect tense
38.  Replace the italicized word / words with present progressive tense from the options given below :
She expects a lot from her brother.
Answer: C.   is expecting
39.  There ............. a tear in my coat so I ............. a new coat when I ............. to market.
Answer: A.   is, will buy, go
40.  Replace the italicized word / words with Past Progressive tense from the options given below :
She absented herself from the school frequently.
Answer: D.   was absenting
41.  Identify the sentence :
His son, the pride of his old age, is dead.
Answer: D.   Simple
42.  Identify the sentence :
That he is unreliable is well known.
Answer: C.   Complex
43.  Identify the Compound sentence :
Answer: C.   Favio sat beside him and pulled out his cell phone.
44.  Identify the Simple sentence :
Answer: A.   The problem is too difficult to solve.
45.  Identify the Simple sentence :
Answer: B.   He went to his father's native place.
46.  Match the following words given in Column A with their antonyms in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) Trivial 1. dwarf
b) Acceleration 2. significant
c) Monstrous 3. lit
d) Extinguished 4. retardation
Answer: D.   2 4 1 3
47.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) Parched 1. slimy
b) Taut 2. smiled
c) Groaned 3. slavery
d) Freedom 4. wet
Answer: B.   4 1 2 3
48.  Give the suitable order of articles in the blanks of the given passage and choose the correct code given below :
Ramu had applied for ............. post of ............. cashier in ............. bank. In ............. interview he answered some questions well.
Answer: B.   the, a, a, the
49.  Match the following and select the correct answer from the codes given below :
Column A
a) prowess
b) shroud
c) prudent
d) obscure
Column B
1. reckless
2. coward
3. clear
4. near
5. reveal.
Answer: A.   2 5 1 3
50.  Match the following phrasal verbs given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below :
Column A
a) bring out
b) bring to
c) bring under
d) bring up
Column B
1. realise
2. restore
3. emphasise
4. subdue
5. rear.
Answer: A.   3 2 4 5
;