GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) sloth 1. annoyed
b) Intricate 2. laziness
c) irritated 3. fear
d) dread 4. complicated
Answer: C.   2 4 1 3
77.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) instinct 1. deep
b) profound 2. ability
c) lanky 3. intuition
d) aptitude 4. tall and thin
Answer: B.   3 1 4 2
78.  Find out the odd one :
I. countryside
II. inside
III. preside
IV. hillside.
Answer: A.   None of these
79.  Match Column A with Column B to form a new word and select the correct answer from the codes given below :
Column A
a) Slave
b) Terrify
c) Youth
d) Power
Column B
1. ry
2. ism
3. ic
4. less
5. ful
Answer: A.   1 3 5 4
80.  Find out the odd one :
I. Criticism
II. Racism
III. Atheism
IV. Egoism.
Answer: A.   III
81.  Find out the odd one :
I. Organism
II. Tourism
III. Hypoism
IV. Hypnotism.
Answer: B.   III
82.  Which of the following sentences is correct ?
Answer: D.   He didn't go, did he ?
83.  Match the following words given in Column A with their antonyms in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) Panicked 1. Humility
b) Drought 2. Calmed
c) Commence 3. Floods
d) Pride 4. Conclude
Answer: D.   2 3 4 1
84.  Match the following sentences given in Column A with their patterns in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) Now, it is raining 1. ASVO
b) This morning I met him 2. SVC
c) Radha sings a song 3. ASV
d) Sita is a teacher 4. SVO
Answer: C.   3 1 4 2
85.  Match the following sentences given in Column A with their patterns in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) They were happy 1. SVA
b) She sang sweetly 2. SVIODO
c) I gave him a book 3. SVOC
d) He painted the car green 4. SVC
Answer: B.   4 1 2 3
86.  Identify the sentence pattern :
To err is human.
Answer: B.   SVC
87.  Match the following homophones given in Column A with their related meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A
(Homephones)
Column B
(Meanings)
a) Statutory 1. Statues collectively
b) Stationary 2. Authorized by law
c) Stationery 3. Not moving
d) Statuary 4. Writing materials
Answer: B.   2 3 4 1
88.  Match the following homophones given in Column A with their related meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A
(Homophones)
Column B
(Meanings)
a) career 1. an attendant at court
b) courier 2. person or animal transmitting disease
c) carrier 3. job
d) courtier 4. a person who delivers messages
Answer: C.   3 4 2 1
89.  Fill in the blank with the correct 'Homophone' :
The ......................... thread was thrown away.
Answer: C.   knotty
90.  Fill in the blank with the correct Homophone :
The teacher gave ......................... to the students.
Answer: C.   Counsel
91.  Find out the meaning for the italicized words :
His brother's worthy suggestions changed Sachin to a steadfast cricketer.
i) determined
ii) firm
iii) famous
iv) committed.
Answer: B.   ii, iv
92.  Which of the following statements take the following question tag ?
........... doesn't she ?
Answer: A.   Reeta goes to school everyday.
93.  Fill in the blank with suitable preposition given below as options :
There is a beautiful bridge ......................... the Kaveri river.
Answer: A.   across
94.  Identify the degree :
Delhi Dare Devils and Kolkata Knight Riders are equally challenging teams.
Answer: D.   None of these
95.  Change into Superlative degree :
Aerospace engineering is more fascinating subject to the students than other subjects.
Answer: A.   Aerospace engineering is the most fascinating subject to the students
96.  Choose the appropriate Passive Voice for the following sentence :
They were carrying the injured player off the field.
Answer: B.   The injured player was being carried off the field by them.
97.  Identify the Superlative degree :
Answer: B.   She is the wealthiest lady in the society.
98.  Identify the degree, and choose the correct answer :
Some poets are at least as great as Tennyson.
Answer: B.   Positive degree
99.  Change the following into Comparative degree :
My pony is not as trained as yours.
Answer: A.   Your pony is more trained than mine.
100.  When I saw a black and white print of Jesus Christ in his hut I asked Gandhiji. "How is this ? You are not a Christian". "I am a Christian and a Hindu and a Muslim and a Jew." he replied.
The answer of Gandhiji reflects .........................
Answer: B.   his faith on secularism
;