GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  Match the following poems in Column A with the correct poets in Column B and select the correct code:
Column A Column B
(a) The Cry of the Children 1. Thomas Hardy
(b) No Men are Foreign 2. William Wordsworth
(c) The Solitary Reaper 3. Elizabeth Barrett Browning
(d) The Man He killed 4. James Kirkup
Answer: D.   3 4 2 1
77.  When Trevor came to know that Hughie gave a sovereign to the model, he
Answer: D.   burst into laughter
78.  'Ingratitude, more strong than traitor's arm
Quite vanquished him'
Identify the speaker who uttered these words.
Answer: A.   Antony
79.  To which of the following works is Oscar Wilde not associated with?
Answer: C.   The Last Leaf
80.  According to Greeks _________ and _________ were two sides to the same coin.
Answer: D.   Music and astronomy
81.  Read the passage and choose the correct option that answers the questions given below:
"Thank you shelly"; Diane said holding her hand out for me to shake, "for taking care of Sam. We were in a traffic accident and somehow we got separated when I went to the hospital. I guess he lost his collar and harness too". I looked at her hand, I didn't want to give Goldy up, but I could see that it was this lady he really belonged to. Not to me. I was just temporary.
Who did the dog really belong to?
Answer: B.   Diane
82.  Don Quixote the knight found 30-40 Windmills. He mistook them for giants. He was so fond of adventure that he decided to fight them. He wanted to make a lot of money by defeating them. Sancho Panza, his loyal squire, tried to warn him that they were only windmills but he didn't pay any attention.
Choose the irrelevant option:
Answer: D.   The knight wanted to cheat others by defeating the windmills.
83.  Choose the right idea conveyed by the statement given below:
Sometimes parents complain that their teenage children have suddenly become very indisciplined, not paying heed to their advice.
Answer: D.   Parents think that their teenage children don't listen to their words
84.  Select the correct sentence.
Answer: A.   We won the football match by three goals
85.  Harmonic cacophony to oblivious ears
Identify the figure of speech used in the given line
Answer: B.   oxymoron
86.  Identify the sentence pattern of the following:
Raghu was ill last month.
Answer: D.   SVCA
87.  Pick out the sentence:
Which is of the pattern SVC:
Answer: B.   This computer is sleek.
88.  Choose the noun form of the verb 'recite'
Answer: A.   recitation
89.  Find the odd sentence which is not the same sentence pattern as the other three
Answer: C.   He was excited.
90.  Fill in the blank with the correct verb form of the noun 'writer'
Don't _________ on the wall.
Answer: B.   write
91.  Choose the option that contains the right sequence of articles:
My manager is _________ multifaceted personality. He was elected _________ chairman of our board. I am sure he will be _________ best chairman, for he is _________ honest worker.
Answer: B.   a, no article, the, an
92.  Choose the option with the suitable article.
Give me _________ one rupee note.
Answer: A.   a
93.  Choose the option which contains the right preposition to complete the blank:
Raju has not slept _________ yesterday.
Answer: C.   by
94.  Choose the option that contains the right preposition to complete the sentence:
His father shouted _________ him when he came home late.
Answer: D.   at
95.  Which of the following options has a sentence with the verb in the active voice?
Answer: A.   Many students attended this workshop.
96.  Choose the suitable prefix to form a meaningful word from the given root word.
Significant
Answer: C.   in
97.  Choose the statement that takes the question tag shouldn't they?
Answer: D.   students should be allowed to use the library everyday,
98.  Identify the sentence which does not contain an adjective:
Answer: C.   He rises early
99.  Identify the sentence with the superlative degree of the adjective:
Answer: B.   He is one of the most courageous persons
100.  Identify the adverb from the following list:
Answer: C.   daily
;