GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  Alan Trevor was a
Answer: B.   painter
77.  In the story 'The Selfish Giant', the Giant was covered with _________ blossoms when he lay dead under the tree in his garden.
Answer: A.   White
78.  'The Twin Towers of the World Trade Centre' is situated in
Answer: A.   New York
79.  'It is heartening to meet Laxmi, our porter, the following morning. He is a sturdy young man'.
Sturdy means
Answer: D.   Strong
80.  Match the British English words under Column A with their American English equivalents under Column B:
Column A Column B
(a) Autumn 1. Truck
(b) Holiday 2. Freight
(c) Lorry 3. Fall
(d) Goods 4. Vacation
Answer: C.   3 4 1 2
81.  What is the American English word for the British English word 'Underground'?
Answer: C.   Subway
82.  What is the American English word for the British English word, 'Terminus'?
Answer: C.   Depot
83.  Baron Hausberg was one of the _________ in Europe.
Answer: C.   richest Men
84.  Use a torch when there is no power supply.
Replace the underlined word with its American equivalent.
Answer: A.   flash light
85.  Identify the words in alliteration in the lines:
'Like gnomes that hid us from the moon
Ready to run to hiding new
With laughter when she found us soon'.
Answer: D.   ready, run
86.  Fill in the blanks with a gerund.
_________ is his favourite pastime.
Answer: B.   Reading
87.  Which of the following words is formed with a prefix attached to it?
Answer: A.   International
88.  Choose the correct antonym of the underlined word from the options given:
Nowadays, the criteria to avail Educational Loan is flexible.
Answer: B.   Stiff
89.  Choose the correct antonym of the underlined word from the options given:
Napoleon faced a catastrophic defeat.
Answer: A.   Success
90.  Choose the correct synonym of the underlined word:
Most of its inhabitants were still in the arms of sleep.
Answer: B.   Residents
91.  Match the following poems under Column A with the poets under Column B and select the correct code:
Column A Column B
(a) A Psalm of Life 1. Khalil Gibran
(b) The Man He Killed 2. Douglas Malloch
(c) Be The Best 3. Thomas Hardy
(d) Earth 4. H.W. Longfellow
Answer: C.   4 3 2 1
92.  Which one of the following options is not a famous tragedy of William Shakespeare?
Answer: D.   A Midsummer Night's Dream
93.  Acquiring knowledge is one's primary duty - not only for one's success in the examination but also for one's life.
What is one's primary duty?
Answer: D.   Acquiring knowledge
94.  Kalpana Chawla was a famous
Answer: B.   astronaut
95.  Who is the 'Bird Man' of India?
Answer: B.   Dr. Salim Ali
96.  "Where the clear stream of reason
has not lost its way into the dreary desert
sand of dead habit"
These lines are taken from the poem
Answer: C.   Where the Mind is Without Fear
97.  'The 16th century palace complex was built by the Nayaks and later renovated by the Marathas'.
Who renovated the palace complex?
Answer: B.   Marathas
98.  Match the authors given under Column A with the characters given under Column B and choose the correct answer from the codes given:
Column A Column B
(a) Sundara Ramasamy 1. Hughie
(b) Oscar Wilde 2. Mark Antony
(c) William Shakespeare 3. Gunga Ram
(d) Khushwant Singh 4. Rowther
Answer: D.   4 1 2 3
99.  "I come to bury Caesar, not to praise him"
Whose words are these?
Answer: B.   Mark Antony
100.  "Good Heavens! I gave him a sovereign!".
Identify the speaker.
Answer: B.   Hughie
;