GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  The Monolith, Yaanai Malai looks like an elephant only when it is viewed from this direction
Answer: D.   Southwest
77.  Identify the poem in which the following lines occur
'You loved me with a never- failing love
You gave me strength and sweet security'
Answer: C.   A sonnet for my incomparable mother
78.  Identify the odd pair
Answer: B.   The lottery ticket - Oscar wilde
79.  What is the name of the British born poetess who wrote "Women's Rights"?
Answer: D.   Annie Lousia Walker
80.  Read the lines and select the correct answer from the options given below
"How often I think of going
there, to peer through ......."
Where does Kamala Surayya think of going?
Answer: C.   to her grandma's house
81.  Match the poems in Column A with the poets in Column B:
Column A Column B
(a) Solitary Reaper 1. Khalil Gibran
(b) Is Life but a Dream? 2. D.H. Lawrence
(c) The Earth 3. Lewis Carroll
(d) Snake 4. William Wordsworth
Answer: B.   4 3 1 2
82.  David Herbert Lawrence occupies a unique position among the leading ___________
of England.
Answer: A.   Modernist writers
83.  The theme portrayed in Elizabeth Barret Browning's poem "The Cry of the Children" is
Answer: D.   Child Labour
84.  What is the theme of the poem, 'A Psalm of Life'?
Answer: A.   Optimism
85.  "I was not born for one corner, the whole world is my native land".
Who said this?
Answer: C.   Kalpana Chawla
86.  Complete the sentence choosing the correct answer :
Mr. Parsons is the character found in the lesson
Answer: D.   A Man who had no Eyes
87.  Choose the best answer and complete the sentence :
"Girl Star" a UNICEF project is a series of__________
Answer: C.   films
88.  How old is the Brihadeesvarar Temple?
Answer: B.   1000
89.  Fill in the blank from the options given below:
ZIP codes are a system of Postal code used by __________ postal service.
Answer: C.   the Indian
90.  Which of the following is not a poem?
Answer: C.   The Model Millionaire
91.  One morning the giant was lying awake in bed and he heard some lovely music of a bird.
The bird was
Answer: B.   Linnet
92.  Olivier Messiaen composed the
Answer: C.   Quartet for the End of Time
93.  Rabindranath Tagore won the__________ for his 'Gitanjali'.
Answer: C.   Nobel Prize
94.  Robert Frost who wrote the poem "Going For Water" is from
Answer: A.   The United States of America
95.  Match the following phrasal verbs with their meanings:
Column A Column B
(a) Look after 1. Wear
(b) Put on 2. Take care of
(c) Keep on 3. Cancelled
(d) Called off 4. Continue
Answer: A.   2 1 4 3
96.  "Empoli is a town in central__________"
Answer: A.   Italy
97.  To which nationality does the poet Walt Whitman belong?
Answer: C.   The U.S.A.
98.  Who among the poets given below, is not from England?
Answer: C.   Robert Frost
99.  The line, "It blesseth him that gives and him that takes". Occurs in the play
Answer: D.   The Merchant of Venice
100.  Khalil Gibran is from
Answer: A.   Lebanon
;