GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 26 to 50

26.  Match the following:
Column A Column B
(a) Phatik 1. The Open Window
(b) Rowther 2. Holiday
(c) Monsieur Sauvage 3. Reflowering
(d) Fromton Nuttel 4. Two friends
Answer: C.   2 3 4 1
27.  “What’er the theme, the Maiden Sang
As if her song could have no ending”.
These are the words of
Answer: B.   William Wordsworth
28.  Choose the correct preposition and fill in the blanks :
The cat hid ——— the door.
Answer: B.   behind
29.  The wife of William Shakespeare was
Answer: B.   Anne Hathaway
30.  Portia’s father kept three caskets filled with gold, silver and ——— to choose his daughter the right suitor.
Answer: C.   Lead
31.  Match the Characters (A) with Who they are (B)
(A) characters (B) who they are
(a) Antonio 1. Moneylender
(b) Bassanio 2. A wealthy lady
(c) Shylock 3. A close friend of Antonio
(d) Portia 4. A Merchant of Venice
Answer: A.   4 3 1 2
32.  In the poem “O captain ! My captain!” the captain symbolises
Answer: A.   Abraham Lincoln
33.  Match the following folk arts with the states :
(a) Manipuri 1. Andhrapradesh
(b) Garba 2. Punjab
(c) Bangra 3. Manipur
(d) Kuchipudi 4. Gujarat
Answer: A.   3 2 4 1
34.  Rudyard Kipling , one of the most popular English Poets, was born in
Answer: B.   India
35.  Laura Merton's father was a retired
Answer: B.   Colonel
36.  Who uttered the following words in the Model Millionaire of Oscar Wilde?
“Millionaire models are rare enough, but by Jove Model Millionaires are rarer still”:
Answer: A.   Alan Trevor
37.  “It was only a linnet singing outside the window”. What is a ‘linnet’?
Answer: D.   a small brown and grey bird
38.  ‘To the Land of Snow’ is the trekking experience of the author to
Answer: C.   Milam Glacier
39.  What is the height of the Shivalinga in Tanjore temple?
Answer: B.   8.7 m
40.  Which among the following is wrongly matched?
Answer: C.   Nappy : Antenna
41.  What is the American Word for “aerial”?
Answer: C.   antenna
42.  “O Captain! My Captain! Our fearful trip is done”
What is implied in the poem “O Captain and My Captain”?
Answer: A.   ‘O Captain! hints at the affection and death of the Captain’
43.  “And kingdoms may forget their Kings
And dogs forget their bites,
But not till man forgets his Wings
Will men forget the Wrights”.
Who pays a glowing tribute to Wright brothers in these lines?
Answer: B.   Stephen Vincent Benet
44.  “Be glad your nose is on your face”
Who wrote the above poem?
Answer: A.   Jack Prelutsky
45.  Who wrote the motivational poem “Be the Best”?
Answer: B.   Douglas Malloch
46.  “Living Amicably” is an extract from
Answer: A.   ‘Wings of Fire’
47.  Who Speaks the following line in “Julius Caesar”?
“I come to bury Caesar, not to praise him”.
Answer: A.   Antony
48.  “Good friends, sweet friends, let me not stir you up
To such a sudden flood of mutiny”.
Whose words are these?
Answer: B.   Mark Antony
49.  Fill in the blanks with the suitable word :
Would you mind ————— the suitcase sir?
Answer: B.   opening
50.  Fill in the blanks with the correct verb form to complete the sentence.
A kind teacher always makes us ————— better.
Answer: B.   learn
;