GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 51 to 75

51.  Complete the following sentence using a suitable form of the passive voice.
The certificates ————— (issue) to the students last week.
Answer: A.   were issued
52.  Pick out the correct option :
The convenor ————— the meeting last week.
Answer: D.   convened
53.  Pick out the correct answer :
The teacher with some students ————— the seminar.
Answer: A.   attends
54.  Fill in the blanks with a suitable question tag :
The conductor will not give you change for Rs. 10, —————?
Answer: B.   Will he
55.  Fill up the blank with preposition :
The work will be over ————— this evening.
Answer: B.   by
56.  Choose the correct answer from the options given :
Park your car ————— the tree.
Answer: D.   beside
57.  Choose the correct meaning of the idiom ‘A Cukoo in the nest’
Answer: C.   an unwelcome intruder
58.  Match the words with their meanings and choose the correct code from below :
Column A Column B
(a) teetotaller 1. using both hands skillfully
(b) ambidextrous 2. without a date
(c) sine die 3. genuine
(d) bonafide 4. refuses alcohol
(a) (b) (c) (d)
Answer: D.   4 1 2 3
59.  Choose the correct “Antonym” for the underlined word from the options given:
Hughie’s pictures were eagerly sought after.
Answer: D.   indifferently
60.  Match the words from Column A with correct opposite word from Column B :
Column A Column B
(a) appropriate 1. insufficient
(b) adequate 2. put wrong
(c) rectified 3. unsuitable
(d) preferred 4. rejected
(a) (b) (c) (d)
Answer: A.   3 1 2 4
61.  Which word given below cannot have the suffix ‘—ism’?
I. regional
II. secular
III. rational
IV. response
Answer: A.   IV
62.  Match Column A with Column B :
Column A Column B
(a) –archy 1. Bureau
(b) –cracy 2. Social
(c) –ist 3. Path
(d) –ology 4. Hier
(a) (b) (c) (d)
Answer: D.   4 1 2 3
63.  The correct plural form of the compound noun ‘daughter-in-law’ is
Answer: C.   daughters-in-law
64.  Identify the simple sentence from the given options given below
Answer: A.   Ramu is too poor to buy a bicycle
65.  Pick out the complex sentence from the given options
Answer: B.   If we don't win, we shall die
66.  Identify the sentence which is incorrect superlative degree
Answer: A.   Latha is one of the most brilliant students in the class
67.  Identify the sentence pattern.
The Company Chairperson promised them better salary.
Answer: D.   S V IO DO
68.  Fill in the blanks with correct homophones
Due to this ————— handwriting, he is not ————— for the post.
Answer: B.   illegible/eligible
69.  Which one of the following sentences has an error in it?
I. My Father is a honest man
II. My Father is an honest man
III. My Father is one of the honest men
IV. My Father is honest
Answer: A.   I
70.  Which one of the following statement has error?
Answer: A.   One should keep his promises
71.  Find out the odd word :
Answer: D.   Beyond
72.  Pick out the right option and complete the line of the poem
"The cry of the children",
For, all day, the wheels are —————, —————
Answer: A.   droning, turning
73.  He must be killed,
For in Sicily the black, black snakes are —————, the gold are —————
Choose the right option and complete the above sentence.
Answer: C.   innocent, venomous
74.  Who said this? Choose the right option
"When one door of happiness closes, another opens; but often we look so long at the
closed door that we do not see the one which has been opened for us"
Answer: B.   Helen Keller
75.  "I won't look down. No I will not. With speed of wings I hasten past. Name the poem
from which the above lines have been taken
Answer: C.   Migrant Bird
;