GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  "Will you tell me who is there?" is an example for _________
Answer: B.   Indirect question
77.  Fill out the suitable inference:
She read the message and sighed, hinting at her __________.
Answer: C.   disappointment
78.  A famous celebrity wants to experience a normal day without being recognized, visited a local bookstore.
Which of the following best describes their state?
Answer: C.   Incognito
79.  Choose the correct "Synonym" for the underlined word.
"Chuck is mendacious about his vegetarianism".
Answer: A.   Untruthful
80.  Choose the antonyms of the following underlined words.
The driver known for his cautiousness was surprised by the road traffic. As his talent was innate, he had to drive slowly.
(a) Gloomy, active
(b) Dim, retain
(c) Recklessness, acquired
(d) Subtle, intolerant
Answer: B.   (c)
81.  Scenario: You are a newly appointed Civil Servant in the Department of climate change.
Question: You are asked to communicate the department's initiatives to the public.

Which of the following collocations would be most effective in your communication strategy?
(a) to spread climate misinformation
(b) to raise public awareness about climate change impacts
(c) to minimize the urgency of climate action
(d) to engage in stakeholder consultations
Answer: B.   (b) and (d)
82.  Identify the incorrect pairs of Idioms and phrases in the given pairs.
1. To brow beat - bully
2. To be at large - to blame each other
3. To knit the brow - to frown
4. To pass the buck - free
Answer: B.   2 and 4
83.  Fill in the blank with the suitable word:
"The pupil was asked to ____________ the mistake".
Answer: D.   rectify
84.  Choose one word to substitute "Creature having both male and female organ".
Answer: D.   Hermaphrodite
85.  Choose the correct answer by word creation
What is the negative case of consistent?
What is the negative case of embark?
Answer: B.   inconsistent, disembark
86.  Expand the term IPCC.
Answer: D.   Intergovernmental Panel on Climate Change
87.  Select the correct parts of speech for the underlined word.
He makes rather a fuss about ordinary things
Answer: B.   Adverb
88.  Select the correct meaningful sentence from the following:
Answer: D.   Politics has divided the country
89.  Fill in the blanks with the correct form of the verb.
She _________ (is) tired because she _________ (clean) the house yesterday.
Answer: C.   was, had been cleaning
90.  Which of the following is an imperative sentence?
(a) Who are you?
(b) How did you explain this question?
(c) Clean your room
(d) What a great statue!
Answer: C.   (c)
91.  "Let my head be shattered to pieces" is an
Answer: C.   Imperative sentence
92.  Transform the following assertive sentence into an imperative sentence:
'You should answer all the questions'.
(a) Should you answer all the questions?
(b) Answer all the questions.
(c) You answer all the questions.
(d) All questions should be answered.
Answer: B.   (b)
93.  The interrogative form of 'You have to be there on Monday' will be
Answer: A.   Will you be there on Monday?
94.  Transform the imperative sentence 'Give me a book' into an appreciative statement.
(a) I'm glad that you have given a book
(b) Thank you for giving a book
(c) I appreciate you giving a book
(d) Why do you not give a book?
Answer: C.   (c)
95.  Choose the correct verb form from the options given below.
Dogs usually __________ cats.
Answer: B.   chase
96.  Choose the correct verb form to fill the following statement:
"If she had studied well, she __________ in the examination".
Answer: A.   would have passed
97.  Identify the sentence.
"He commented how beautiful the girl was".
Answer: C.   Complex sentence
98.  The phrase A crown made of gold is
Answer: A.   an adjective phrase
99.  The three structures of the positive degree are
Answer: A.   As...as, So-as, No other...as...as
100.  Choose the sentence with the correct use of the comparative degree:
(a) He is more smarter than any one in the class.
(b) This bus is less more crowded than the other.
(c) This sum is less complicated than the previous one.
(d) The game is more easier than expected.
Answer: C.   (c)
;