GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 1 to 25

1.  Select the odd sentence pattern from the following:
Answer: B.   This shoe is large
2.  Find out the antonyms for the underlined word.
Some people mess up their houses with ever lasting rubbish.
1. Lasting
2. Temporary
3. Changing
4. Endless
5. Eternal
Answer: D.   1, 2 and 3
3.  Change the following into positive degree.
This temple is the biggest in India.
Answer: B.   No other temple in India is as big as this temple
4.  Identify the compound sentence.
Answer: D.   We must eat or we cannot live
5.  Select the correct suffix to frame a new word. Using the given word 'Purpose'.
Answer: C.   less
6.  Choose the correct antonym for the underlined word from the options given:
His ways of presentation is Unique.
Answer: A.   common
7.  Which one of the following is a correct sentence?
Answer: B.   I have been living here since 1995
8.  Pick out the statement that doesn't match with the given question tag.
Answer: D.   Have some more rice, can you?
9.  Choose the correct synonym of the underlined word.
The rules are made to be enforced.
Answer: B.   applied
10.  Match the following sentences in Column A with the units in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
(a) I dream everyday 1. noun
(b) Life is a gift 2. verb
(c) I write a letter 3. adjective
(d) It is a business letter 4. adverb
Answer: B.   4 1 2 3
11.  Comprehension:
"All the world's a stage
And all the men and women merely players
They have their exits and their entrances"
Q : The word 'Exit and Entrance' refer to
Answer: B.   Birth and death
12.  Give the suitable order of articles in the blanks of the given passage. Write the correct code given below:
___________ old man said to his daughter, "If ___________ servant finds any money on ___________ floor when she cleans ___________ room, it is mine."
Answer: C.   An, the, the, the
13.  Match the following synonym from Column A with Column B and select the correct answer from the given codes:
Column A Column B
(a) Lazy 1. Deep admiration
(b) Shouted 2. Unwilling to work
(c) Learn 3. Speak loudly
(d) Respect 4. Acquire knowledge
Answer: C.   2 3 4 1
14.  Identify the sentence.
A man's modesty is in inverse proportion to his ignorance.
Answer: A.   simple
15.  Choose the correct antonym for the underlined word from the options given:
Einstein published his theory of General Relativity that was confirmed experimentally in 1921.
Answer: B.   disproved
16.  Rahul ___________ a lab assistant, a teacher, a book seller and now he ___________ a journalist.
Answer: D.   has been, is
17.  I ___________ the instructions but I ___________ them.
Answer: C.   have read, do not understand
18.  Match the correct noun form for the verb 'disturb'.
Answer: B.   disturbance
19.  Select the correct noun form word from the following verb 'frighten'.
Answer: B.   fright
20.  Change the following verb into noun form Die.
Answer: D.   Death
21.  Fill in the blank with suitable article.
___________ poor always work hard.
Answer: A.   The
22.  Find out the appropriate comparative degree for the following sentence.
This is the best response.
Answer: D.   This is a better response than any other
23.  He ___________ ill since Monday and so he ___________ the meeting.
Answer: A.   has been, could not attend
24.  Comprehension:
Language is the light of mind. So, is the English language is today's context. But ever since, we have become free, some people have protested against the retention of this language, which has pros, and cons to it.
Q : 'Pros and Cons' means
Answer: D.   Advantages and disadvantages
25.  Identify the sentence which does not contain an adjective.
Answer: D.   I play chess regularly
;