GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 26 to 50

26.  Find the sentence in which the underlined word is used as a verb.
Answer: C.   Parents guide their children
27.  Match the following words given in Column A with their antonyms in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
(a) Conflict 1. Empty
(b) Petrified 2. Peaceful
(c) Fiery 3. Agree
(d) Full 4. Reassure
Answer: C.   3 4 2 1
28.  Identify the compound sentence.
Answer: D.   Anuja was poor yet she stood first in the examination
29.  Identify the incorrect prepositional phrase from the options given below:
There is a car-park.
Answer: D.   against this building
30.  Fill in the blank with suitable article.
Man, thou art ___________ wonderful animal.
Answer: B.   a
31.  Change the adjective 'quiet' into adverb using the given words.
Answer: A.   quietly
32.  Which one of the following has a correct infinitive?
Answer: A.   I had rather play than work
33.  Match the following phrases given in Column A with their meaning in Column B.
Column A Column B
(a) Plenty of 1. Regret
(b) Worry about 2. A lot of
(c) In a half 3. Rest
(d) Take a vacation 4. In anger
Answer: A.   2 1 4 3
34.  She ___________ as she ___________ into a taxi.
Answer: C.   fell, was getting
35.  Effective Time Management means accomplishing more in less time. Beware of the importance of Time.
Q : Time Management means
Answer: C.   Doing more in less time
36.  Fill up the blank with suitable prepositions given below as option.
Priya worked ___________ midnight.
Answer: B.   till
37.  Select the incorrect sentence from the following:
Answer: C.   The child always crying
38.  Match the underlined words in Column A with the parts of speech in Column B and select the correct answers from the codes given:
Column A Column B
(a) I like apples. 1. Adjective
(b) I like white colour. 2. Adverb
(c) I watch movies often. 3. Verb
(d) I go to park daily. 4. Noun
Answer: C.   3 1 2 4
39.  Fill in the blank with the correct 'Homophone'.
I don't want to ___________ marks.
Answer: C.   Lose
40.  I ___________ my lunch. I ___________ uneasy now. I ___________ to digest it.
Answer: D.   have had, feel, have to walk
41.  Comprehension :
"Life is Queer with its twists and turns As everyone of us sometime earns".
Q : The word 'Queer' means
Answer: C.   Strange
42.  Choose the appropriate active voice for the following :
At what time was the mail delivered?
Answer: A.   At what time did they deliver the mail?
43.  Select the correct sequence of prepositions.
I will call ___________ your office some time ___________ the evening.
Answer: A.   at, in
44.  Find out the error.
The captain with his team members were in the field.
Answer: C.   were
45.  Fill in the blank with correct 'Homophone'.
We were surprised to know his ___________
Answer: C.   Dissent
46.  Select the appropriate active voice for the underlined words
He must be written to.
Answer: D.   must write
47.  Fill in the blanks with suitable participle.
Many ___________ we were freed from anxiety.
Answer: C.   having arrived
48.  Select the correct option to complete the given sentence.
The officer looked ___________
Answer: C.   into the matter
49.  The light ___________ off while I ___________
Answer: D.   went, was writing
50.  Choose the correct antonym for the underlined word from the options given:
They tried to harness the ultimate secret.
Answer: B.   Release
;