GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 51 to 75

51.  Find out the antonyms for the underlined word.
His look is Whimsical.
1. Modern
2. Unrealistic
3. Imaginary
4. Rational
5. Fantastic
Answer: B.   1, 2, 3 and 5
52.  Identify the word which is not a verb.
Answer: B.   angry
53.  Match the following phrases given in Column A with their meaning in Column B.
Column A Column B
(a) Depend on 1. To pay a lot of attention to something or somebody
(b) Attend to 2. To sit or lie down in a warm and protected place
(c) Fuss over 3. Rely on
(d) Nestled up 4. Make much of things of no importance
Answer: A.   3 1 4 2
54.  Which of the following sentence is correct?
Answer: A.   Few people knew the way didn't they?
55.  Identify the simple sentence.
Answer: D.   With your permission I will go away
56.  Match the following words given in Column A with their Antonyms in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
(a) Ornamented 1. Darken
(b) Isolation 2. Limited
(c) Infinite 3. Unification
(d) Dazzle 4. Plain
Answer: A.   4 3 2 1
57.  Pick out the sentence with SVIODOA pattern
Answer: D.   Henry gave her a pen yesterday
58.  Comprehension:
India possesses a variety of forests and natural vegetation. We have tropical Evergreen forest in Western ghats and semi Evergreen forest in Orissa.
Q: Which of the following statement is not true?
Answer: A.   There are no forests in India
59.  Pick out the sentence which does not have a verb.
Answer: B.   My new, pink purse
60.  Fill in the blank with suitable prepositional phrase given below:
___________ dogs when you enter a stranger's place.
Answer: B.   Beware of
61.  Select the plural form of "Knife".
Answer: B.   Knives
62.  The origins of cricket are obscure and there are several theories on how it started. The shepherds used to play it, with one standing in front of the wicket gate to the sheep fold and another bowling a stone or something at him and he would have to hit it with his crook.
Here crook means
Answer: C.   hooked staff
63.  Choose the correct antonym for the underlined word from the options given:
He possessed great innate wisdom.
Answer: C.   acquired
64.  Choose the correct question tag:
There are some late bloomers in your group.
Answer: B.   aren't there?
65.  Fill in the blanks with the correct verb choosing from the given words for the noun 'examination'.
They ___________ the knowledge of the candidates.
Answer: A.   examine
66.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B.
Column A Column B
(a) Inflation 1. Unforgettable
(b) Enhanced 2. Increased
(c) Advent 3. Increase in prices
(d) Indelible 4. Arrival
Answer: A.   3 2 4 1
67.  Give the suitable order of article in the blanks of the given passage and choose the correct code given below:
Rama entered ___________ shop. ___________ owner received him. He looked at ___________ things in the shop. Finally he purchased ___________ umbrella.
Answer: B.   a, the, the, an
68.  Fill up the blank with suitable preposition given below as options.
Nobody knows the answer ___________ Murali.
Answer: B.   except
69.  Identify the degree and choose the correct answer.
Tokyo is larger than any other cities in the world.
Answer: B.   comparative degree
70.  Identify the degree and choose the correct answer:
Malacca is the oldest town in Malaysia.
Answer: C.   superlative degree
71.  Give the suitable order of articles in the blanks of the given passage and choose the correct code given below:
___________ Brihadeeswarar temple or ___________ big temple as it is commonly called by ___________ natives of Thanjavur is ___________ architectural marvel of immense glory.
Answer: D.   The, the, the, an
72.  Fill in the blanks with suitable options:
He ___________ the room and ___________ down in the chair.
Answer: D.   crossed, sat
73.  Match the following:
(a) Stimulate 1. Disbelieve
(b) Blurt 2. Curtail
(c) Impute 3. Courageous
(d) Protract 4. Conceal
5. Pacify
Answer: B.   5 4 1 2
74.  Match the statements given in Column A with their question tags in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
(a) He is good 1. aren't they?
(b) They are friends 2. is he?
(c) He is not good 3. am I?
(d) I am not ill 4. isn't he?
Answer: B.   4 1 2 3
75.  Fill in the blank with a suitable article.
In olden days, ___________ father is considered as the breadwinner of the family.
Answer: A.   no article
;