GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 26 to 50

26.  Find out the figures of speech in the following lines:
"Laugh till the game is played"
Answer: B.   Metaphor
27.  Helen Keller speaks about the word _______________ in "The Mystery of Language".
Answer: B.   Water
28.  Match the following:
(a) Antonio 1. Lady of Belmont
(b) Portia 2. Money Lender
(c) Shylock 3. Antonio's Friend
(d) Bassanio 4. Merchant of Venice
Answer: C.   4 1 2 3
29.  In the battle of Sambre Caesar defeated
Answer: A.   The Nervi
30.  A Sonnet is written in a single stanza consisting of _______________ lines.
Answer: B.   14
31.  The giant knocked down the wall with
Answer: A.   a big axe
32.  Caesar's wife _______________ forbids him to go to Senate House.
Answer: A.   Calphurnia
33.  Yaanai Malai appears to have a _______________ shape to view from Madurai.
Answer: D.   pyramidal
34.  The _______________ asked Hughie to earn Ten thousands of his own to Marry Laura.
Answer: A.   retired Colonel
35.  Hughie wanted to marry
Answer: D.   Laura Merton
36.  Whose words are these?
"I too possess a body and mind, a heart and soul - just like you".
Answer: C.   Gaia
37.  In which year did H.W. Longfellow publish his first volume of poems?
Answer: B.   in 1839
38.  Whose message is this?
"Listen to the sounds of nature... Take good care of our fragile planet".
Answer: B.   Kalpana Chawla
39.  The long poem by Shakespeare is
Answer: A.   Venus and Adonis
40.  Who said this?
"O Woman! Lovely Woman!
Angels are painted fair to look like you;"
Answer: A.   Otway
41.  Who says these words?
"There is tears for his love; joy for his fortune; honour for his valour; and death for his ambition."
Answer: D.   Brutus
42.  'Do you confess the bond?'
Who is asked to confess?
Answer: A.   Antonio
43.  _______________ radiation may be one reason why the house sparrow is disappearing.
Answer: C.   Cell phone
44.  Who said these words while dying?
"Remember, the struggle to save the forest is not easy. But we must not give it up. It must go on".
Answer: A.   Saralabehn
45.  From which play these lines occur
"The quality of mercy is not strain'd
It droppeth as the gentle rain from heaven
Upon the place beneath".
Answer: C.   The Merchant of Venice
46.  Who says these words?
"Brutus is an honourable man".
Answer: B.   Mark Antony
47.  In 'The Merchant of Venice' Portia disguises herself as a _______________
Answer: C.   doctor of law
48.  Match the following:
Column A Column B
(a) Kari 1. Nine years old
(b) The boy 2. Weighed forty pounds
(c) The author 3. From writer's village
(d) Kari's food 4. Five months old
Answer: C.   4 3 1 2
49.  The rope like thing around my neck was
Answer: B.   Kari's trunk
50.  Who said the following line?
"Man is born free but is everywhere in chains".
Answer: B.   Rousseau
;