GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 1 to 25

1.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) ailment 1. wounded
b) mute 2. illness
c) furiously 3. silence
d) hurt 4. violently
Answer: A.   2 3 4 1
2.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) acute 1. discover
b) amazed 2. doubt
c) unearth 3. severe
d) suspicion 4. surprised
Answer: B.   3 4 1 2
3.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) siblings 1. reveal
b} hardy 2. brothers and sisters
c) mettle 3. strong
d) disclose 4. courage
Answer: B.   2 3 4 1
4.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) wisc 1. punishment
b) penalty 2. clever
c) strange 3. friend
d) companion 4. unknown
Answer: A.   2 1 4 3
5.  Match the following words given in Column A with their meanings in Column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A Column B
a) gauged 1. disappeared
b) astonishing 2. something new
c) vanished 3. very surprising
d) novelty 4. measured
Answer: B.   4 3 1 2
6.  Choose the correct synonym for the italicized word:
The multimedia presentations are enhanced with graphics.
Answer: B.   increased
7.  Choose the correct synonym for the italicized word:
The book left an indelible impression on my mind.
Answer: B.   unforgettable
8.  Choose the correct synonym for the italicized word:
I am a convict.
Answer: B.   a person imprisoned for a crime
9.  Choose the correct synonym for the italicized word:
Journeys by plane are convenient.
Answer: B.   comfortable
10.  Choose the correct synonym for the italicized word:
'Be sincere and honest' is my parents credo.
Answer: A.   philosophy
11.  Choose the correct antonym for the italicized word:
I wanted to conquer my fear of red.
Answer: C.   defeat
12.  Choose the correct antonym for the italicized word:
Sir John was living in a palatial house.
Answer: B.   small
13.  Choose the correct antonym for the italicized word:
Train journeys have a different charm.
Answer: B.   same
14.  Choose the correct antonym for the italicized word:
The flower girl is shabby.
Answer: A.   neat
15.  Choose the correct antonym for the italicized word:
You have an absolute right to claim the bill.
Answer: C.   limited
16.  Select the word with correct prefix:
Answer: A.   counteract
17.  Select the word with correct prefix:
Answer: D.   misbehave
18.  Select the word with correct prefix:
Answer: B.   pronoun
19.  Select the word with correct suffix :
Answer: D.   appointment
20.  Select the word with correct suffix :
Answer: B.   movable
21.  Fill in the blank with the suitable article :
........................ Ganga is a holy river.
Answer: B.   The
22.  Fill in the blank with the suitable article :
Savithri is ........................ honour to this profession.
Answer: A.   an
23.  Fill in the blank with the suitable article :
........................ dogs are barking.
Answer: D.   No article
24.  Fill in the blank with the suitable article :
Napoleon studied in ........................ army school in a small French town.
Answer: A.   an
25.  Fill in the blank with the suitable article :
Mr. Prabhu is one of ........................ best speakers in our city.
Answer: A.   the
;