GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 26 to 50

26.  Fill in the blank with the suitable preposition:
Children are not afraid ........................ the dog.
Answer: D.   of
27.  Fill in the blank with the suitable preposition :
My mother has completely recovered ........................ her illness.
Answer: C.   from
28.  Fill in the blank with the suitable preposition :
He worked ........................ sunrise to sunset.
Answer: B.   from
29.  Fill in the blank with the suitable preposition :
Rohini is fond ........................ music.
Answer: A.   of
30.  Fill in the blank with the suitable preposition :
Place your right hand ........................ your left hand.
Answer: C.   under
31.  Select the correct question tag :
Your son is married. ........................ ?
Answer: A.   isn't he
32.  Select the correct question tag :
Wait a minute, ........................ ?
Answer: A.   can't you
33.  Select the correct question tag :
Hema solved all her problems, ........................ ?
Answer: D.   didn't she
34.  Select the correct question tag :
You are anxious to know about your future, ........................ ?
Answer: C.   aren't you
35.  Select the correct question tag :
They have sold the house, ........................ ?
Answer: A.   haven't they
36.  Select the correct tense :
Help! I ........................ fall.
Answer: B.   am going to
37.  Select the correct tense :
My uncle ........................ the Prime Minister yesterday.
Answer: A.   saw
38.  Select the correct tense :
Don't disturb me, I ........................ my assignment.
Answer: D.   am doing
39.  Select the correct tense :
The delegates ........................ in the Hotel Trident.
Answer: B.   are staying
40.  Choose the correct tense form of the verb given in brakets :
I ........................ (go) to eleventh standard next year.
Answer: A.   will go
41.  Fill in the blank with the correct form of voice :
This lesson ........................ in two days.
Answer: C.   should be completed
42.  Fill in the blank with the correct form of voice :
Voter ID cards ........................ last year.
Answer: A.   were issued
43.  Fill in the blank with the correct form of voice :
The drawing will look beautiful, after it ........................
Answer: A.   is done
44.  Select the correct voice of the following:
The tooth brush ........................ in China, during 15th Century.
Answer: D.   was invented
45.  Select the correct voice of the verb from the options given :
Music instruments ........................ by artists.
Answer: C.   are played
46.  Fill in the blank with the suitable participle:
I'm going ........................ today.
Answer: C.   shopping
47.  Fill in the blank with the suitable infinitive :
These glasses will enable you ........................ in the dark.
Answer: B.   to see
48.  Fill in the blank with the suitable infinitive :
You are supposed ........................ the rules of the road.
Answer: C.   to know
49.  Fill in the blank with the suitable gerund :
Her ........................ ring is quite nice.
Answer: C.   wedding
50.  Fill in the blank with the suitable gerund;
I love ........................ in this lake.
Answer: A.   swimming
;