GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 51 to 75

51.  Identify the sentence pattern :
We are getting older.
Answer: A.   S.V.C.
52.  Identify the sentence pattern :
We painted the wall grey.
Answer: D.   S.V.O.C
53.  Identify the sentence pattern :
She has been working as a teacher in a primary school.
Answer: A.   S.V.A.A.
54.  Identify the sentence pattern :
Selvi cooks lunch.
Answer: C.   S.V.O.
55.  Identify the sentence pattern :
The music sounds awesome.
Answer: B.   S.V.C.
56.  Change the following verb into noun form :
Possess
Answer: B.   possession
57.  Change the following verb into noun :
Admit
Answer: D.   admission
58.  Change the following noun into verb form :
Combination
Answer: D.   combine
59.  Change the following noun into verb :
Performance
Answer: B.   perform
60.  Change the following adjective into adverb :
Dangerous
Answer: C.   dangerously
61.  Fill in the blank with a suitable homophone :
I am ........................ with the new policies.
Answer: B.   bored
62.  Fill in the blank with a suitable homophone :
The ........................ is a heavenly body.
Answer: C.   sun
63.  Fill in the blank with a suitable homophone:
The ........................ of the book is high.
Answer: D.   price
64.  Fill in the blank with a suitable homophone:
I wanted to ........................ you with a request for admission.
Answer: B.   meet
65.  Fill in the blank with a suitable homophone :
I wonder what the ........................ will be like tomorrow.
Answer: D.   weather
66.  Comprehension :
Reserve Bank of India is not a commercial bank. It is an autonomous body
regulating banking service in India. It makes banking laws, and controls the flow
of money. It safeguards the value of Indian currency. The head of the R.B.I. is
the 'Governor'.

Who is the head of the Reserve Bank ?
Answer: C.   Governor
67.  Comprehension :
The City Police are on the look out for a person who has been committing thefts
in houses by dexterously cutting iron grills. The culprit's fingerprints tallied in
nearly half a dozen cases of thefts, including the latest incident in house at
Alwarpet, a couple of days ago.

The police are on the look out for a
Answer: C.   culprit
68.  Comprehension :
The Greek word for wisdom is 'sophia', and 'philos' means a friend. So
'philosopher' means a friend of wisdom and this is the best possible description
of Socrates who was one of the wisest and bravest teachers the world has ever
known.

In Greek 'sophia' means
Answer: A.   wisdom
69.  Comprehension :
The plane driver suddenly brought the plane down and the passengers were
shaken. The doctor came into the plane with the helper in a white dress to see
the passengers. The lady assistants of the plane also helped the passengers.
Everything was okay in a few minutes.

Why were the passengers shaken ?
Answer: B.   Plane landed suddenly
70.  Comprehension :
Milk is the best food. It has in it water, sugar, fat, vitamins and proteins. People
drink milk of different animals. In England and New Zealand and many other
cool lands there are cows.

Which countries are named in the passage ?
Answer: B.   England and New Zealand
71.  Select the correct sentence:
Answer: C.   Let us pray
72.  Select the correct sentence:
Answer: D.   My desire is to see you again
73.  Select the correct sentence:
Answer: C.   Honesty is the best policy
74.  Select the correct sentence:
Answer: B.   How beautiful the Ajanta paintings are !
75.  Select the correct sentence:
Answer: B.   Do it to the best of your ability
;