GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  Find out the error :
I would rather prefer to dancing
A B C D
Answer: C.   prefer to
77.  Find out the error:
Each of the student has participated in the competition
A B C D
Answer: A.   Each of the student
78.  Find out the error :
A modern play school is open for kids
A B C D
Answer: C.   is open
79.  Find out the error:
Ganges is a holy river No error
A B C D
Answer: A.   Ganges
80.  Find out the error:
Yesterday the horse ran fastly
A B C D
Answer: D.   fastly
81.  Find the odd word (Adverb):
Answer: D.   dreamily
82.  Find the odd word (Verb):
Answer: D.   memorize
83.  Find the odd word (Adverb):
Answer: B.   praiseworthily
84.  Find the odd word (Adjective):
Answer: B.   strange
85.  Find the odd word (Noun):
Answer: C.   reduction
86.  Select the correct plural form for the given word:
match
Answer: B.   matches
87.  Select the correct plural form for the given word :
index
Answer: B.   indices
88.  Select the correct plural form for the given word :
branch
Answer: A.   branches
89.  Select the correct plural form for the given word :
mango
Answer: B.   mangoes
90.  Select the correct plural form for the given word :
news
Answer: C.   news
91.  Identify the Complex sentence :
Answer: C.   If I make a promise, I will keep it
92.  Which of the following endings is correct to form the correct Complex sentence ?
Answer: B.   as he was guilty
93.  Identify the Simple sentence :
Answer: B.   Cross this line to escape death
94.  Identify the Compound sentence:
Answer: C.   I called him but there was no response
95.  Identify the Superlative degree :
Answer: C.   Ooty is the coolest hill station in the south
96.  Identify the Superlative degree :
Answer: A.   Malathi is the best actor in the class
97.  Identify the Comparative degree :
Answer: B.   Mathematics is more interesting than other subjects
98.  Identify the degree :
My knife is sharper than yours.
Answer: B.   Comparative degree
99.  Identify the Positive degree :
Answer: A.   Some vegetables are at least as nutritious as meat
100.  Identify the degree :
No other town in India is as large as Kolkata.
Answer: A.   Positive degree
;