GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 26 to 50

26.  In which of the poem do the following lines occur?

"God made Heaven and Earth for joy
He took in a rhyme"
Answer: B.   Laugh and Be Merry
27.  The fear of heights is known as ____________
Answer: B.   acrophobia
28.  Identify the poet who wrote the following lines:

"It isn't by size that you win or you fail-
Be the best of whatever you are!"
Answer: D.   Douglas Malloch
29.  "But he's locked in a concrete cell,
His strength behind bars"

Which animal is kept in cage pathetically which would have been marching with the grandeur and ferocity in its natural habitat?
Answer: D.   A Tiger
30.  Read the passage and select the answer for the question from the options given below :

"I told them:
I'm not going to be a DJ".

Who is referred to a DJ?
Answer: B.   Disc Jockey
31.  "A Slender tinkling fall that made".

In the above quoted lines from Going for water by Robert Frost the figure of speech that occur is
Answer: B.   Anaphora
32.  In which of the poem does the following occur?

We can't all be captains, we've got to be crew
Answer: A.   Be the Best
33.  The State U.R.Ananthamoorthy was born, brought up and lived in till his death was ____________
Answer: B.   Karnataka
34.  The following poetic lines are from

If this be error and upon me prov'd,
I never write, nor no man ever lov'd.
Answer: B.   William Shakespeare
35.  Which of the following is a drama?
Answer: D.   Julius Caesar
36.  Anomalous finites is the term used for the ____________ auxiliaries.
Answer: C.   24
37.  'There were twelve peach-trees that in the spring-time broke out into delicate blossoms of pink and pearl'.

The colour of the blossom is ____________
Answer: B.   Pink and Pearl
38.  Which state does the poet V.K. Gokak belong to?
Answer: D.   Karnataka
39.  In whose Biography do you find this statement?

The wife is not the husband's slave but his companion and his help mate
Answer: B.   Mahatma Gandhi
40.  Choose the author who has written the prose "Those Three Bears".
Answer: C.   Ruskin Bond
41.  "The only thing to kill is "impatience and rashness", because it makes you act without applying thought"

This advice is given by ____________
Answer: C.   Viswanathan Anand
42.  Match the title of the poems under Column A with the names of poets under Column B and choose the correct codes.
Column A Column B
(a) The Selfish Giant 1. Saki
(b) The Open Window 2. Guy de Maupassant
(c) Two Friends 3. O' Henry
(d) The Last Leaf 4. Oscar Wilde
Answer: C.   4 1 2 3
43.  The "Girl Star" - Anita Kushwaha lives in a village in the district of ____________
Answer: C.   Bihar
44.  Match the short stories under Column-A with their Authors under Column-B and Choose the correct code.
Column A Column B
(a) Swept away 1. Oscar Wilde
(b) A Close Encounter 2. Mackinlay Kantor
(c) Caught Sneezing 3. Rex Coker
(d) A Man who had no Eyes 4. Susannah Hickling
Answer: A.   4 3 1 2
45.  Acquiring knowledge and acquiring character is the two fold duty to be acquired by the students.

Who said this statement?
Answer: A.   Gopala Krishna Gokhale
46.  "The Wings of Fire" is a autobiography by ____________.
Answer: D.   Dr. A.P.J. Abdul Kalam
47.  A masterpiece of the Egyptians cultural heritage is ____________.
Answer: D.   A Tomb for a Pharaoh
48.  The lesson, "The Model Millionaire" is written by ____________.
Answer: A.   Oscar Wilde
49.  Kumar enjoyed his life in the “____________” in the short story, "The Summer Flight".
Answer: D.   United States
50.  The autobiography, "Playing it, my way" is written by ____________.
Answer: C.   Sachin Tendulkar
;