GK Tamil
Home TNPSC Thirukkural Quiz History Geography Science Indian Polity Sports Contact

General English Questions 76 to 100

76.  But of late, my computer has been behaving badly too,
It so absent minded, that I don't know what to do.
What is the figure of speech used in these lines?
Answer: C.   Personification
77.  Not hurrying to, nor turning from the goal
Not mourning for the things that disappear.
The figure of speech used in the above lines is ________
Answer: D.   Anaphora
78.  Speak gently to the little child !
Its love be sure to gain;
Teach it in accents soft and mild:
It may not long remain.
Mention the rhyme scheme employed in the above lines
Answer: C.   abab
79.  Not a crumb to be found
On the snow-covered ground;
Not a flower could he see,
Not a leaf on tree.
Mention the rhyme scheme employed in the above lines.
Answer: B.   aabb
80.  The best novel of William Makepeace Thackeray is
Answer: B.   Vanity Fair
81.  "Let me but live my life from year to year with forward face and unreluctant soul".
What does the word "Unreluctant" refer to?
Answer: C.   Willing to do something
82.  "O'er the rough or smooth, the journey will be joy".
Pick out the contrasting words in the given line.
Answer: B.   rough and smooth
83.  One bit of courage
for the darkening sky;
Which quality is need for the darkening sky?
Answer: B.   courage
84.  The collection of fables from Ancient Greece is called _________
Answer: B.   Aesop's fables
85.  "A thing of beauty is a joy forever
Its loveliness increases, it will never
Pass into nothingness"
The phrase "pass into nothingness" means that beautiful things
never ___________
Answer: B.   fade away
86.  Beneath all uniforms, a single body breathes
Like ours, the land our brothers walk upon
Is earth like this, in which we all shall lie.
From which 'Poem' these lines are taken?
Answer: A.   No Men Are Foreign
87.  "Each a Glimpse and gone forever!"
This line is taken from the poem _________
Answer: D.   From a railway carriage
88.  "So hack and chop
But this alone won't do it
Not so much pain will do it".
Killing a tree cannot be done merely by _______
Answer: B.   Chopping
89.  "The woods are lovely, dark and deep
But I have promises to keep"
These lines are taken from the poem __________
Answer: B.   Stopping by Woods on a Snowy Evening
90.  The young sea gull's parents threaten him in such a way if he didn't flew away
Answer: A.   to starve him
91.  In Lesson, "Learning the Game" which school gave importance to Cricket?
Answer: A.   Shardhasram Vidhya Mandir
92.  Which game is mentioned in this lesson "Learning the Game"?
Answer: D.   Cricket
93.  The Cat Peter sprang a couple of yards in the air as
Answer: A.   He had a teaspoon of the pain killer
94.  What is "Cheering Sight" according to Sir.C.V. Raman?
Answer: A.   Rainfed tanks with full of water
95.  During the last year of the war, Abraham Lincoln become ___________ to his fellow citizens by an attachment of genuine sentiment.
Answer: A.   'Father Abraham'
96.  'The Discovery of India' was written by Nehru in the prison of
Answer: D.   Ahmednagar Fort Prison
97.  "My profession did not fill me with a whole hearted enthusiasm”.
Who said this?
Answer: B.   Nehru
98.  According to the doctrine of lapse, the British could take over the kingdom from an Indian ruler who
Answer: B.   died without a natural heir
99.  When was Nelson Mandela born?
Answer: D.   July 18, 1918
100.  Mention Abraham Lincoln's father's profession
Answer: C.   Cobbler
;